Dünyayı kısa sürede gezmek için: Google Earth Web
Hatta dünya genelinde toplumsal ve çevreye dokunacak bir etki oluşturmak için kamu yararına çalışan kuruluşları Google Earth Web ile destekliyor.
Belki de sunulabilecek en güzel ve ayrıntılı yeryüzü haritasını sunan programda dünyanın neresinde olursa olsun öğrenci ve onları yetiştirenlere coğrafi olarak okuryazarlık kazandırıyor. Google şirketi, misyonunu dünyadaki tüm insanların yeryüzündeki insanlığın sahip olduğu bütün bilgileri herkesin yararlanması ve erişmesini sağlamak amacıyla düzenlemek olarak açıklıyor.
Siz de Google Earth yükle komutunu verip bu kullanışlı programı cihazına yüklediğinizde dünyanın farklı yerlerini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Bu sayede dünyanın özel ve hiç görmediğiniz yerlerini görebilir, farklı, sizi şaşırtacak bilimsel değerleri öğrenebilirsiniz.
Programı bilgisayar, Android sistemli cihaz, iPhone ve iPad ile de kullanmanız mümkün. İhtiyacınız olan google earth web sistemi için Google Chrome OS 50 ya da sonraki bir sürüm. Sistem size sadece coğrafi tanım, koordinat ya da fotoğraf sunmuyor, özellikleri sayesinde öğrendikleriniz sizi çok şaşırtacak. Mesela uçuş hızını değiştirmek, harita görüntülerini daha hızlı inmesini sağlamak, boylam ve enlemlerin görüntülerinin şeklini değiştirmek, görüntüleri yazdırmak ve ölçü birimlerini değiştirmek gibi özellikler sizi mutlu edecek.
Görüntü kalitesi ve 3D benim için önemli diyorsan Googlee Earth yükle!
Dünyanın neresini gezmek isterseniz bu programı kullanabilirsiniz bu sayede bilmediğiniz egzotik yerler, 3D kalitesinde görüntü ile yakın plan olarak ülkelerin önemli yapıları gibi her şeyi görüntülemeniz mümkün. Tabii ki bütün Google Earth web konumlarının 3D olarak göremezsiniz. Telefon ya da cihazınıza yükledikten sonra yapmanız gereken seçtiğiniz yeri aramak, ardından çevreyi gezebilir, görüntüleri yaklaştırıp uzaklaştırabilirsiniz.
3D görüntü etkinleştir butonu ile bina ve ağaçları ister etkin konumda ister devre dışı bırakırsınız. Devre dışında kullanır iseniz sistemin genel performansını arttığını görebilirsiniz.
Görünümü isterseniz kuş bakışı da yapabilirsiniz. Yönünüzü basit bir haritada dahi bazen kuzey yönüne koymak zor olabilirken siz direkt kuzeye çevirebilir ayrıca haritayı yatırıp döndürebilirsiniz.
İlk piyasaya sunulma tarihi olan 11 Haziran 2011’den bu yana Google Earth Web uydulardan çekilmiş farklı çözünürlüğe sahip fotoğrafların görüldüğü bir yazılımdır.
Kullanmaya başladığınızda bunlarla yetinmeyip farklı özellikleri de tanıyacaksınız. Örneğin
- Mesafe ve alanları ölçebilir
- En sevdiğiniz ve popüler yerleri kaydedebilir
- Yerleşim yerlerini tanır
- Street View uygulaması ile istediğiniz yeri yakından görebilir
- Başka bir kullanıcıya coğrafi koordinata içeren konum gönderebilir
- Rakımı ve koordinatları görebilirsiniz.
Yüklediğimde Google Earth ile neler yapabilirim?
Farklı bir program olan Google Earth yükle dedikten sonra konumlar arasındaki mesafeyi kuş uçuşu yahut yolları kullanarak rahatlıkla ölçebilirsiniz, belki kesin olarak doğru sonuç vermeyebilir ama fikir vereceği kesin. Bu sebeple kuş uçuşu özelliği ile ölçmek yararınıza olacaktır.
Karşınıza çıkacak gezgini kullanarak nereye isterseniz oraya gidebilirsiniz sadece kendi ülkenizdeğil, dünyanın diğer ülkelerini de tanırsınız. Gezgin işinize yarayacak, temelinde harita olan bir tür koleksiyondur. Aslında burada yer alan bilgi ve hikayeler sürekli güncellenmektedir. Turları seyahat, tarih, doğa ya da öğrenmek istediğiniz kültür konularına göre yapabilir ve tatil planlamalarınızda bunları dikkate alabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza fazlasıyla cevap verecek olan google earth web sayesinde tüm dünyada sıcaklık, yağış hatta rüzgar hızlarını dahi öğrenebilirsiniz. Tüm bunları yaparken klavye kısayolları sizleri çok rahatlatacak, bizce kullanın.
Kullanmaktan zevk alacağınız, coğrafya nedir öğrencilere gösterebileceğiniz bir uygulama bu yüzden google earth yükle ki onun sayesinde il merkezleri, önemli yerler, sokak, park ne isterseniz bulabileceksiniz. Arayabileceğiniz konumları bulmak için bazı yöntemler şöyle
- Posta kodu
- Sokak adı
- Genel yerler
- Şehir ve eyalet
- Boylam ve enlem
- Şehir ve ülke
- Ya da biliyorsanız aradığınız yerin tam adresi.
Programı kullanırken daha hızlı bir şeyler yapmak istiyorsanız ya da kafanıza bir şeyler takılırsa Google Earth Web için internet üzerinden neler yapabileceğinizi görebilirsiniz, yine kullanırken gördüğünüz yanlışları Google firmasına bildirebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken geri bildirim kısmına girip komutları uygulamak.
Program üzerinde gezinirken, bir şeyler öğrenirken ülkeler arasındaki sınırlar için farklı etiketlemeler yapıldığını bilmenizde fayda var.
Şöyle ki sınırlar kendi içinde
- Uluslararası sınırlar
- Geçici sınırlar
- Ülke ve bölge adları
- Anlaşmazlık bulunan sınırlar
- Bölge ve eyalet sınırları olarak sınıflandırılmıştır.
Uluslararası sınırlar düz gri çizgilerle, geçici sınırlar nokta ve çizgilerle, anlaşmazlık bulunan sınırlar kesikli çizgilerle, bölge veya eyalet sınırları ince, açık gri, noktalı çizgiler ile gösterilir. Ülke adları ise zaten otomatik olarak yazılmaktadır.
Önerimiz; Google earth yükle ve kullan. Öyle ki istediğiniz dil seçeneğini kullanmanız da mümkün. İtalyanca, Fransızca, İspanyolca İngilizce, Türkçe, Çince ya da Japonca dahi mevcuttur. Ayrıca ekran üzerinde yer alan kelimeleri dinleyerek sistemi kullanmanız da büyük bir kolaylık. Böylelikle tüm diller üzerinden haritalara ulaşmanız mümkün olmaktadır.
Bir Cevap Yaz