Araştırmalarda Google Kullanımı Nedir
İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla pek çok iş, bu platform üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bilgi edinmek ve araştırmalar yapmak da bunlardan biri tanesidir. Araştırma yapmak bazı kişiler için zahmetli ve zaman alıcı bir eylem olarak görülebilmektedir. Klasik yöntemler ile araştırma yapmak sabır ve emek isteyen bir işlemdir. Ansiklopedi ve kitap karıştırmak, arşiv görmeyi gerektirir. Ancak Google bunlara bulaşmak istemeyenler için alternatif bir yol sunmaktadır.
Bilginin sayıca ve çeşit olarak en fazla olduğu alan internettir. Peki, zaman kaybetmemek ve aranan şeyi doğru şekilde kolayca bulmak için Google da detaylı arama nasıl yapılır? Arama motorları içerisindeki liderliğini elden bırakmayan Google, profesyonel bir biçimde bilgiye ulaşılmasını sağlayan ve akademisyenlerin de başvurduğu bir yer haline gelmektedir. Arama yapılacak olan konu çok ayrıntılı ve çok akademik konu olsa da Google bu aramalar için farklı arama seçenekleri sunmaktadır.
Google Ve Doğru Araştırma Teknikleri Nasıl Olmalıdır
İster üşengeçlikten ister kolaya kaçmaktan olsun pek çok insan tarayıcının adres çubuğunu kullanmaz. Tarayıcı kurulurken de ana sayfa Google olarak ayarlanır ve bu arama motorunun aracılığında araştırmalar yapılır. Ancak doğru araştırma tekniği kullanılmadığı takdirde, elde edilmek istenen bilgi dışında gereksiz pek çok bilgi de size sunulur. Bu durumla karşılaşmamak için Google da detaylı arama nasıl yapılır sorusunun cevabını bilmek önemlidir.
Aranılan pek çok şeyin bulunamıyor oluşunun en önemli sebebi platformun doğru kullanılmıyor oluşudur. Google, bünyesindeki teknoloji ile yapılan aramayı sistematik ve hızlı bir şekilde karşımıza çıkarmaktadır. Gelişmiş ayarların kullanılmasıyla da bulunmak istenen bilgi nokta atışıyla sunulur. Yapılması gereken tek şey bu tarayıcı üzerinden detaylı aramanın nasıl işlediğini öğrenmek ona göre araştırma yapmaktır.
Allintitle Ve Intitle Komutu İle Nasıl Arama Yapılır
Aramaların kaliteli hale getirilmesinde önemli etkisi olan bu komut, aranılan kelimelerin site başlığında geçmesini koşul almaktadır. Böylece site başlıklarında aranan o kelime ve bulunan sonuçlar sunulur. Allintitle: aranılan kelime şeklinde bir arama yapıldığında konuya ilişkin sitelere kolayca ulaşmak mümkündür. Google da detaylı arama nasıl yapılır denildiğinde akla gelen önemli bir araçtır.
Intitle komutu ise allintitle komutundan farklı olarak aranılan kelimeleri hem başlıklarda hem de site içerisinde tarayarak sonuç yelpazesini daha geniş tutar. Emin olunmayan aramalarda bu komutun kullanılması işe yarar olacaktır. Komutların çalışma tarzları birbirlerine bu bakımdan oldukça benzer. Yalnızca Intitle komutu biraz daha ayrıntı içerecektir.
Filetype Ve Cache Komutu İle Nasıl Detaylı Arama Olur
Filtype komutu kullanılırken dosya uzantısı belirtmek gerektiği için görsel, video ya da yazı içerikleri birbirine karışmadan net bir şekilde istenilen şey bulunabiliyor. Dosya uzantısında hangi bilgi aranıyorsa yalnızca o formattaki bilgiler size sunuluyor. Mesela bir powerpoint sunusu gerektiğinde aramaya filetype: ppt “aranılan kelimeler” yazmak yeterli olacaktır. Bu şekilde yapılan aramalar daha işe yarar ve sayıca daha fazla olacaktır.
Google üzerinden yapılan bazı araştırmalarda rastlanan bir sorun da aranılan bilgi bulunduğu halde sitenin bandwith sorunu yaşamasıdır. Ya da sunucular bakım yaptığında o siteye uğrandığı için sayfanın görüntülenememesidir. Ancak Google da detaylı arama nasıl yapılır kapsamında, indexe alınan bilgilerden yararlanarak bunlara ulaşmak mümkündür. Böylece daha önceden cache dosyasına kaydedilen bilgiler görüntülenebilmektedir.
Site Seçeneği İle Detaylı Arama Yapmak Kolay Mıdır
Rahatlığı nedeniyle daha çok tercih edilen bu komut, Google da detaylı arama nasıl yapılır konusuna da iyi bir örnek olacaktır. İlk olarak siteyi bulmak ve site içerisinde arama yapmak yerine bu komutu önce yazmak gerekir. Böylece aranılan bilgi direk karşımıza çıkmış olacaktır. Bu şekilde aranılan konuyla doğrudan ilgili sayfalar açılacaktır.
Bir araştırma için sayılan bu yöntemlerin hepsi ayrı ayrı kullanılabilir ancak birlikte kullanılması işlevsellik anlamında daha iyi sonuç verecektir.
Bir Cevap Yaz