Gmail Silinen Kişileri Geri Yükleyin
10 Şub, 2016 23:59 tarihinde eklendi

Gmail Silinen Kişileri Geri Yükleyin

Gmail Silinen Kişileri Geri Yükleyin

Gmail silinen rehberimi nasıl geri yüklerim? Günümüzde kullandığımız akıllı telefonlar ile özellikle Anroid işletim sistemine sahip cihazlarda Gmail hesabımızı senkronize etmekteyiz. Bu işlemde rehberimiz, resimlerimiz, dosyalarımız internetten indirdiğimiz kitaplarımızın bile yedeğini alma şansımız bulunmakta. Google bizlere yedeklerimi belirli bir tarih aralığına kadar geri yükleme olanağı  sunuyor.

Diyelim ki Gmail kullanıcı bilgileriniz istemediğini kişi veya kişiler tarafından ele geçirildi ve rehberiniz silindi veya siz telefonunuz ile oynarken yanlışlıkla rehberinizi sildiniz peki bu durumda ne yapmalıyız? Hesabınızdan silinen kişileri nasıl geri yükleriz? Gmail silinen kişileri geri yükleme şansını size veriyor bu özellik sayesinden geriye dönük 10 dakika, 1 saat, 1 gün, 1 hafta önce veya son 30 gün içindeki herhangi bir zamana geri yükleme şansınız bulunmakta. Yanlışlıkla silinen kişiyi unutmayın ki 24 saat içinde geri yüklerseniz bu kişi Sohbet konuşmalarınızda dâhil olmak üzere tam olarak geri yüklenir ama 24 saatten sonra yüklerseniz yeniden davet etmeniz gerekecektir. Kişilerinizi geri yükleme özelliği yanlışlıkla sildiğiniz veya kişiler tarafından silinen rehberinizi kurtarma, senkronizasyon sırasında hata sonu kaybolan kişileri geri yükleme, son içe aktarma veya birleştirme işlemini geri alma gibi durumlarda size fayda sağlayacak rehberinizi sağlama alacak bir özelliktir. Gelelim bu özelliği nasıl kullanacağımıza.

Silinen Kişilerimi Nasıl Geri Yüklerim

gmail-silinen-kisileri-geri-yukleyin

Gmail hesabınıza giriş yapın ve Sol üst tarafta resimde 1 ile numaralandırdığımız Gmail seçeneğini tıklayın. Açılan menüden 2 numaralı kısmıdaki Rehber sekmesini tıklayın.

gmail-silinen-kisileri-geri-yukleyin-1

Açılan rehber sayfasında sağ tarafta kişileriniz solda ise menü yer almaktadır. Soldaki menüden en altta resimde 1 ile numaralandırdığımız Daha fazla menüsüne tıklayın. Açılan menüden resimde görüldüğü gibi 2 ile numaralandırdığımız Kişileri geri yükle seçeneğini tıklayın.

gmail-silinen-kisileri-geri-yukleyin-2

Açılan menüden resimde 1 numaralı alanda gösterdiğimiz kısımda geri yüklemek istediğiniz zamanı seçip 2 ile numaralandırdığımız kısımdaki Geri Yükle butonuna tıklayın.

gmail-silinen-kisileri-geri-yukleyin-3

Geri yükleme işlemi bittiğinde sol altta Kişileriniz şu zamandaki duruma geri yüklenmiş uyarısı alacaksınız.

gmail-silinen-kisileri-geri-yukleyin-4

Kişileri geri yükleme işlemini geri almak istiyorsanız, yukarda anlattığımız geri yükleme işlemi bittikten sonra, ekranın sol alt tarafındaki kutucukta Geri Al seçeneğini tıklayarak işlemi hemen geri alma şansınız bulunmaktadır.

Tebrikler istediğiniz tarihe kişilerinizi geri almış bulunmaktasınız ve kaybolan kişiler geri gelecektir. Google sunduğu bu eşsiz özelliği inşallah kullanmak nasip olmaz, herhangi bir sorun yaşarsanız lütfen konu altına yorum bırakın yardımcı olmaya çalışacağız.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *