Artı Google (Google+)
8 Oca, 2019 23:57 tarihinde eklendi

Artı Google (Google+)

Artı Google (Google+)

Artı Google

Artı Google, Google tarafından sunulan hizmetlerin birleşiminden oluşmuş sosyal bir ağdır. Bu ağ üzerinden e-postalarına bakabilir, Gtalk üzerinden konuşabilir, Google Maps yardımıyla konumunuzu kişilerle paylaşabilirsiniz. Arama mot6oru tarafından sunulan içerikleri, siteleri ve resimleri beğenerek, bunları arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Artı Google tarafından sunulan en önemli artı 10 kişiye kadar çoklu sohbet özelliği sunmasıdır. Bu özellik sayesinde firmalar tele konferansları Plus üzerinden yapabilir.

Google günümüzde milyarlarca kişi tarafından kullanılan, dünyadaki en büyük ve değerli olan bir şirkettir. 4 Eylül 1998 tarihinde Stanford Üniversitesinde öğrenim gören iki doktora öğrencisi tarafından kurulan Google günümüzde her an kullanılan, prestiji olan şirketler arasında girmiştir. Google arama motoru 27 Eylül 2005 tarihinde kuruluşundan itibaren en yüksek indeks sayısına ulaştığından kuruluş yıldönümünü her yıl 27 Eylül’de kutlamaktadır. Bu güne özel Doodle hazırlayan Google kullanıcılarına yıldönümünü hatırlatır.

Google ayrıca kullanıcılarına Artı Google, Gmail, Google Play, Google Analytics, Google Chrome, Adwords, Google Buzz, Google Müzik gibi uygulamalar da getirmiştir.

Artı Google (Google Plus) Nedir?

Günümüzde hemen herkesin bildiği, gördüğü, duyduğu, içeriğini tam olarak bilmemiş olsa da kullandığı Artı Google ya da Google Plus Google tarafından kurulmuş ve yönetilen sosyal bir ağdır. Oldukça geniş içeriklere sahip olan Artı Google aslında Google tarafından sunulan hizmetlerin birleşimidir. Google + ya da G+ olarak simgelenen bu sosyal ağ kimlik doğrulama hizmeti vermektedir.

Bu sosyal ağda aynı Facebook gibi videolar, fotoğraflar paylaşılmakta ve beğenilmektedir. Ancak Artı Google daha avantajlı ve farklıdır. Sahip olduğu özellikler diğerlerine göre daha iyidir. Bunlardan biri çoklu konferans şeklinde video görüşmelerinin yapıldığı Hangoust hizmetidir. Bu hizmetin sunulduğu tarihte Twitter ve Facebook bu özellikleri kullanmıyordu. Hizmetin uygulamaya girmesi ile kullanıcılar arasındaki mesafe engel olmaktan çıkmıştır. Bunun yanı sıra Artı Google 2 kişiden fazlası ile aynı anda videolu görüşme olanağı sağladığı için firmaların tele konferansları da bu hizmet üzerinden yapılabilir hale gelmiştir.

Google Plus resmi olarak ilk defa Google tarafından 28 Haziran 2011 tarihinde duyurulmuştur. 18 yaşından büyük olan herkes 20 Eylül 2011 tarihinden itibaren gerçek isimleri ile üye olarak bu hizmeti kullanmaya başlamıştır.

Artı Google sosyal ağı Google uygulamaları ve Google Buzz ile entegre şekilde çalışmaktadır. Profiller üzerine kurulu bir sistemdir. Ayrıca Google Plus çevreler, konular, sohbet odaları, video gibi sosyal ağ alanında yeni olan bazı özellikleri de kapsamaktadır. Bu sosyal ağı kullanabilmek için bilgisayarın ya da mobil cihazın olması yeterlidir.

Artı Google Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Artı Google kısaca sosyal konsepti şeklinde kullanıcılara sunulmuş ve arkadaş olan kullanıcılarla haberleşme, mesajlaşma, bazı etkinlikleri düzenleme, video ve fotoğraf paylaşımı, videolu sohbet gibi hizmetleri sunan sosyal bir platformdur.

Artı Google Hizmetini Kullanırken Bilinmesi Gereken Terimler

Akış: Bu bütün gönderilerin medyaya sunumunun yapıldığı, görüntülenebildiği, yayıldığı ana sayfadır. Bütün gönderiler kavramı fotoğrafları, internet bağlantılarını, metinleri, videoları ve buna benzer sosyal medya içeriklerini kapsamaktadır. Sayfaların güncellemeleri, çevreye eklenen kullanıcılar tarih ve saat akışına göre sıralanır. Kullanıcılar bunu görebilir. Ayrıca kullanıcılar kendi güncellemelerini, çevresine ekli kişileri de görebilir.

Çevreler: Artı Google tarafından sosyal ağ alanına kazandırdığı yeni bir yenilik çevrelerdir. Bu özellikle biraz karışık gibi görünse de ağda takip edilen kullanıcıların kişisel tercihlere uygun şekilde gruplarda toplanmasına dayanır. Bu şekilde farklı özellikleri olan ya da farklı sektörlerdeki kullanıcılar tek yerde toplanabilir. Bunun dışında kullanıcılar tercih ettikleri içerikleri de grup özelliklerine göre ayırarak kişiselleştirebilir.

Sohbet: SMS destekli, Android ve İOS cihazların tamamında kullanılabilen sohbet özelliği ile Artı Google üzerinden iGoogle gibi başka uygulamalardaki kullanıcılar ile sohbet edilebilir. Aynı zamanda WhatsApp gibi ağlarda yapılan fotoğraf paylaşma özelliğini de barındırır.

Çoklu Video Sohbet: Uygulamadaki en avantajlı dikkat çekici özellik budur. Google Plus benzeri olan Facebook ilk zamanlar 2 kişilik görüntülü konuşma olanağı sağlarken, bu uygulamada 2 kişiden fazla kişilerle görüntülü konuşma yapılabilir. Facebook bu özelliği daha sonra sunmuştur. Kişi sayısındaki sınır ise 10 kişi olarak düzenlenmiştir. Dünyanın her yerinden 10 kişiye kadar Artı Google ile görüntülü sohbet edilebilir. Bu çevreler özelliği gibi bir ilktir. Bu özelliği hem gizleyerek hem de herkese açık şekilde ayarlayarak kullanabilirsiniz.

Hızlı Yükleme: Mobil cihazlar ile çekilen videolar ve fotoğraflar açık ya da gizli olarak otomatik şekilde Artı Google hesabına yüklenir. Bu özellik cihazında Google Plus uygulaması bulunan kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Yapılan yükleme sonrasında görselleri kimse göremez. Ancak kullanıcı izin verdiği takdirde diğer kullanıcıların görmesine olanak sağlayacak şekilde açılabilir.

Konular: Google Plus kullanıcıları daha önceden tanımlanan ilgi alanındaki konuları takip ederek bunlar hakkındaki tüm güncellemeleri inceleyebilir.

+1: Bu özellik Google tarafından kullanıma sunulmuştur. Bir tür like yani beğenme şeklidir. Bu diğer sosyal ağlardan farklı olarak beğen butonu yerine +1 butonuna basılarak kullanılır. Sayfalar Google üzerinde listelenir, önerilenler tarafında sunulabilir, etkileşim arttırılabilir.

Sayfalar: Artı Google kullanımında üyeler gerçek isimle bu sosyal ağı kullanabilir. Sayfalar özelliği 7 Kasım 2011 tarihinde hizmete girmiş ve bu özellik kurum ve özel işletmelerin de siteye üye olmasını sağlamıştır.

Oyunlar: Bu özellikle 16 Ağustos 2011 tarihinde sunulmuştur. Ancak kullanıcıları bıktırmamak için oyunlarla ilgili daha az bildirim gönderilmektedir.

Etkinlikler: Bu özellik Facebook gibi uygulamalarda olduğu gibi eğlence, toplantı, gezi gibi etkinlikleri düzenlemek için kullanılır. Bir anlamda kullanıcılar arasında haberleşme yapılmasını sağlar.

Artı Google Üyeliği

Herhangi bir Google ürünü kullanmış olanlar bu hesabını kullanarak Artı Google hesabını açabilir. Google ürünü kullanmayanlar ise plus.google.com linki ile kayıt işlemlerini yapabilir.

Kayıt sırasında istenen bilgilerin tam olarak doldurulması ile Google Plus hesabını kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer kayıt sırasında kolay bir şifre oluşturur, önceden kullanılan kullanıcı adı oluşturmanız ya da doğrulama kodunu hatalı girmeniz takdirde sistem hata verecektir. Bu nedenle formun doğru doldurulması gerekir.

Artı Google hesabınız açıldıktan sonra diğer sosyal ağlarda olduğu gibi profilinizi düzenleyebilirsiniz. Profil ayarlarına sol üst köşedeki fotoğraf simgesine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ekranda profil düzenle seçeneğini seçerek burada yeni bir fotoğraf yükleyebilirsiniz. Boş profili de doldurarak gerçek bir sosyal ağa dönüştürebilirsiniz. Ayrıca kendiniz ile ilgili küçük bir yazı da hazırlayabilirsiniz.

Bağlantılar sekmesinde sıkça gezdiğiniz, sahibi olduğunuz sayfaları ekleme olanağınız bulunmaktadır. Burada normal eğitim, meslek gibi durumları düzenledikten sonra Google Maps üzerinden yaşadığınız yeri gösterecek şekilde işaretleme yapabilirsiniz.

Artı Google sosyal ağ olduğu için arkadaşlarınız olmadan olmaz. Bunun için ana sayfanın sağ kısmında olan öneriler kısmına tıklamanız gerekecek.  Öneriler kısmından daha önceden e-posta ile iletişime geçtiğiniz kişilerin listesini bulabilirsiniz. Listede Google Plus üyeliği olanlar ile olmayanlar ayrı gösterilmektedir. Arkadaşların Google Plus üyeliği bulunmuyor ise onları sosyal ağa davet edebilirsiniz. Listeden seçtiklerinizi aşağıdaki temel çevrelerin birisine koyabilirsiniz. Bu sayede sistemden daha iyi hizmet alabilirsiniz.

Anahtar Kelime: Artı Google

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *