Yeni Gmail Al
28 Ağu, 2019 12:31 tarihinde eklendi

Yeni Gmail Al

Yeni Gmail Al

Gmail Nedir? Ne İşe Yarar?

Gelişen teknoloji ile artık İnternet dünyasından uzak olan kişilerde internet kullanmaya kendisini mecbur hissediyor. Haliyle internette sıkça kullanılan araçlara ve uygulamalara olan merak da giderek artıyor. Eskiden kullanılan mektubun yerini günümüzde artık mail almıştır. Maillerin işareti olarak mektup sembolünün kullanılmasının sebebi de budur. En büyük yazışma yöntemlerinden biriside e-posta yoluyla yapılıyor.

E-posta hizmeti veren Gmail, ile metinleri, resimleri, belgeleri, dosyaları, videoları kolaylık saklayabildiğiniz gibi ayrıca başka kullanıcılara gönderebilirsiniz. Gmail, 2.600 megabaytın üzerinde saklama alanına sahip olduğu gibi aynı zamanda ücretsiz bir e-posta hizmeti vermektedir. Kullanıcılar gmaili günlük hayatta iletişim amacıyla kullanabildikleri gibi iş hayatında da yoğun olarak kullanmaktadırlar.  İş hayatında yoğun olarak kullanılmasında Google’a olan güven ve mail kapasitesinin yüksek olması gösterilmektedir.

Yeni gmail al, kayıt ol! Google’ın e-posta sistemi olan Gmail tüm dünya üzerinde milyonlarca insana hizmet sunmaktadır. Ayrıca en çok kullanılan e-posta hizmetlerinden biridir. Henüz hesabı bulunmayan ya da ikinci bir hesap oluşturmak isteyen kişiler için yeni gmail hesabı nasıl açılır? Haberimizde bu konuyu derledik.

Gmail Hesabı Oluşturmak

Gmail üzerinden hesap al, yeni gmail hesabı al!

https://accounts.google.com linkine tıklayarak gmail sayfasına giriş yapabilirsiniz. Buradan;

  • Ad ve soyad
  • Kullanıcı adınız (yani e-posta adresiniz)
  • Şifreniz (en az 8 karakter olmalıdır)
  • Doğum günü tarihi
  • Cinsiyet bilginiz
  • Cep telefonu numaranız
  • Mevcut e-posta adresiniz
  • Konum bilgilerinizi girerek, ‘’Sonraki Adım’’ butonuna tıklayın. Karşınıza gelen ekrandaki ‘’Kabul Ediyorum’’ kısmına tik koyarak, yeni gmail hesabı oluşturursunuz.

Gmail Hesap Giriş

Hesabınız var, oturumunuz açık ama başka bir hesaptan giriş yapmak istiyorsanız; hesap girişinde karşınıza çıkan ekranda bulunan “Ok” işaretine tıklayarak, başka bir hesap kullan seçeneğini seçin. Ekranda çıkan bölümlere hesabınıza ait kullanıcı adı ve şifre girerek yeni gmail giriş gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca buradan hesap kaldır seçeneğine tıklayarak istediğiniz hesabı kaldırabilirsiniz.

Gmail Hesap Çıkış

Gmail hesabınızdan çıkış yapmak, kapatmak istiyorsanız, cevabı oldukça basittir. Google ekranının sağ üst kısmında yer alan renkli daireye basarak oturumu kapat demeniz yeterli olacaktır.

Gmail’in Bilinmeyen 5 Gizli Özelliği

  • Geri Alma

Yanlışlıkla başka bir kişiye e-posta gönderdiniz ya da son gönderdiğiniz postaya bir ekleme daha yapmanız gerekiyor. Gmail üzerinden hemen geri alarak postanın gönderimini durdurabilirsiniz.

  • Hazır Yanıtlar

Çalıştığınız sektöre ya da e-posta kullanımına bağlı olarak günde yüzlerce posta alabilirsiniz. Herkese tek tek yazmak ya da kısa yanıtları göndermek elbette zaman kaybına yol açıyor. Fakat Gmail üzerinde bulunan hızlı yanıt sistemi ile hemen kaydettiğiniz yanıtları gönderebilirsiniz.

  • Gelen E-Postaları Kategorize Etme

Gmail’de bulunan akıllı e-posta içeriği ile gelen e-postalarınızı kategorilere ayırabilirsiniz.

  • Yıldızlı Listeler Oluşturma

E-postaların önemini vurgulamak için önüne yıldız koyabilirsiniz. Tek renk olan bu yıldızları dilediğiniz gibi renklendirebilirsiniz ve önem sırasını da belirtmiş olursunuz.

  • Gmail’i çevrimdışı kullanmak

İnternet bağlantınız olmadığı zamanlarda da Gmail’i kontrol edebilirsiniz. Bunu sağlayabilmek için, Chrome tarayıcısına ya da mobil cihazınıza Çevrimdışı Gmail eklentisini indirmeniz yeterli olacaktır. Bu eklenti ile bilgisayar üzerinden ya da telefonunuzdan tüm e-postalarınızı çevrimdışı olarak görebilirsiniz. Eklenti e-postalarınızı internete bağlandığınızda senkronize etmektedir ve tabi ki internet olmadan e-posta alamazsınız fakat eski postalarınızı görebilirsiniz.

Gmail günümüz itibariyle en çok tercih edilen mail adresleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum esasında biraz da bu teknoloji markasının oldukça işlevsel olmasından da kaynaklanıyor.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *