G Mail Hesabı Nasıl Açılır?
16 Şub, 2019 2:19 tarihinde eklendi

G Mail Hesabı Nasıl Açılır?

G Mail Hesabı Nasıl Açılır?

G Mail Hesabı Nasıl Açılır

G mail günümüzde hem ülkemizde hem de dünyada en çok tercih edilen mail sistemidir. Bu kadar çok yaygın kullanılmasının başlıca nedeni mail saklama kapasitesinin oldukça yüksek olmasıdır. Kapasitesi yüksek olduğu için devamlı olarak mail silmek zorunda da kalınmamaktadır. Gmail hesabı açmak için ilk olarak Google arama motorunu açmanız gerekir. Google girdikten sonra ekranın sağ üst tarafında bulunan oturum aç yazısına tıklamalısınız. Buraya tıkladıktan sonra kayıt olun seçeneği gözükecektir.

G mail ac işlemi yapmak ücretsizdir, rahatlıkla kayır olunabilinir. Bu alanda isminizi ve soy isminizi yazdıktan sonra e mail adresini belirlemeniz gerekecektir.

E mail adresi belirlendikten sonra hemen aşağıda şifre oluşturma aşamasına geçilecektir. Şifreyi belirlenip, onaylanması gerekir. Gmail şifrenizi doğru girdiğinizden emin olmak için şifreyi iki defa girmenizi ister.

Daha sonrasında ise doğum gününüzü gün ay ve yıl olarak girmelisiniz ardından ise cinsiyet seçimi yapılacaktır. Bu işlemlerden sonra cep telefonu numaranızı ve mevcut e posta adresi bilgilerinizi girdikten sonra yeni bir gmail hesabına sahip olmuş olacaksınız. Artık g mail giris işlemini yapabilirsiniz.

Bu alanda cep telefonu bilgisini vermenizin nedeni ise farklı bir cihazdan gmaile giriş yapmak istediğinizde hesabınızı doğrulmak için bir kısa mesaj alırsınız. Böylelikle e posta güvenliğiniz sağlanmış olur.

Dünyanın en fazla mail saklama kapasitesi olan bu uygulamayı artık güvenle kullanmaya başlayabilirsiniz.

Gmailde Hesap Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Gmailden hesap alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Bu hususlardan ilki önceden bir mail adresi sahibi olmanızın gerekliliğidir. Yani gmailden hesap açmak istiyorsanız öncesinde başka mail platformlarından birinde hesabınızın olması gerekmektedir. Ayrıca belirlemiş olduğunuz e mail adresi daha öncesinde bir başka kullanıcı tarafından seçilmişse aynı adresten iki hesap olamayacağı için gmailden hesap alamazsınız. Aynı zamanda benzer isimde alınacak olan e posta adresleri de yine gmail ekibi tarafından kabul edilmemektedir. Bu yüzden özgün olan bir e posta adresi seçmelisiniz ve g mail aç Türkçe karakterler kullanabilirsiniz.

Bir de gmaile ilk kez üye olurken g mail giris için sizden şifre talep etmektedir ve belirlediğiniz şifrenizin kesinliği için iki defa yazmanızı istemektedir. Bu şifreyi kontrol edebilme ve doğruluğundan emin olunabilinmesi için yapılan bir işlemdir. İlk kez aldığınız şifrenizi ilerleyen süreçte değiştirme olanağına da sahipsiniz. Bu işlemi yapabilmek için sağ üst kısımda çıkan e mail adresinin içerisine girdiğinizde karşınıza çıkacak olan hesap ayarları bölümünün içerisindedir. Burada yer alan şifre ayarları seçeneğine tıklayıp karşınıza çıkan şifre değiştir yazısına tıklamalısınız. Ardından kullanmış olduğunuz mevcut şifreyi girmeniz istenecektir. Hemen aşağısında yeni şifre kutucuğu vardır. Buraya yeni şifrenizi girin ve yeni şifreyi doğrulayacağınız kutucuğa tekrar yazın. Ardından kaydet seçeneğine tıklayın şifreniz güncellinmiş olacaktır.

G Mail Hesabından E Posta Nasıl Gönderiliyor

Gmail hesabınızdan e posta gönderebilmek için öncelikle gmailde oturumunuzu açmanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise ekranın sol kısmında bulunan e-posta yaz yazısına tıklamalısınız. E posta yaz seçeneği tıklandıktan sonra ekrana yeni bir sayfa gelecektir burada kime kısmını doldurmalısınız. Bu kısma e posta göndereceğiniz kişinin e maili yazılmalıdır. Sonrasında hemen aşağısında bulunan konu bölümüne mailin içeriği yazılır. Mail olarak resim, word, power point sunusu gibi öğelerde gönderebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için dosya ekle seçeneğine tıklayarak bilgisayarınızdaki belgeyi seçmeniz yeterli olacaktır. Mail göndermek için g mail e gir ve sonrasını zaten çok basittir.

Anahtar Kelimeler: g mail ac, g mail ac giris, g mail ac Türkçe, g mail e gir

 

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *