Google Logo Png
22 May, 2019 21:02 tarihinde eklendi

Google Logo Png

Google Logo Png

Herkesin bildiği üzere dünyanın en büyük iletişim araçlarından biri olan internetin baş yapısı olarak bilinen Google’nın logosunu beraber inceleyeceğiz. Google bir arama motorudur ve aklınıza ne geliyorsa aramaya yazıp bulabiliyorsunuz. Google’ı hemen hemen artık herkes bilmektedir. Google logo png hakkında hikayesi, nasıl oluşturuldu onunla ilgili bilgiler vereceğim.

Google Logosu Hikayesi

Google’ın kuruluşunu bir yere bırakırsak logosununda ilginç bir hikayesi vardır. Dünya’da hemen hemen herkes tarafından bilinen Google arama motorunun ilk ismi aslında BackRub olacakken vazgeçilip Google olduğudur. Google’ın logosu bir çok kez değişime uğramıştır. Günümüzde Google’a girdiğimiz zaman karşımıza çıkan logonun mimarı Ruth Kedar’dır. Kedar, bu logoya başlarken renkli, sade ve Google’ı kullananın günü hatırlatan bir logo tasarımı yapmaya odaklanmıştır. Bu tür özel logo tasarımlarının ise diğer yapımcılarından birisi Google Doodles’ın tasarımcısı olan Dennis Hwang bulunuyor. Google’ın ilk kez Ocak 1998’de kurulmuştur. Bu logoya bakacak olursak bu logoya ne bir tasarım vardı ne de doğru düzgün bir yatırımcı vardı. Logo ilk başta Google’ın kurucularından birisi olan  Sergey Brin tarafından tasarlanmıştır. Sergey Brin, ilk logo tasarımına başlarken işe ücretsiz grafik programı olan GIMP’den indirme ile başladı. Sergey Brin, ilk başlarda oluşturduğu logosunun Yahoo’a benzemesini istedi ancak daha dikkat çekici olması gerektiğini vurgulamıştı.

Böylelikle Google logo png,  her harfini farklı bir renkten seçmiştir. Bu logo 2009 yılına kadar bir değişim göstermemişti. Sergey Brin, Ruth Kedar ile yeni bir logo tasarımı için anlaşmaya varmıştı. Yeni logo 2010 senesinde resmi logo png olarak kabul edilmişti. Google’ın logo tasarımcısı olan Ruth Kedar’ın yaptığı bir açıklamada; ‘Yeni logoyu tasarlarken en çok renk konusunda zorlandım. İlk logo o kadar rekliydi ki, renklerden vazgeçmeden logoyu sadeleştirmek için ben de renk denizine daldım’  demiştir.  Ruth Kedar, sonunda logo tasarımını bitirmeyi başarmıştı. ‘l’ dışındaki tüm harfleri ana renk ‘l’ harfini ise ara renk yapmıştır. Logo tasarımında ‘l’ de ara renk olan  yeşilin kullanılmasının sebebi ve ana fikri ise “Google kuralları takip etmez” sözüdür.

PNG Resim Formatı

PNG formatı diğer formatlar ile kıyaslandığı taktirde yeni bir görsel formatı olarak ön plana çıkmaktadır. PNG’nin açılımı ise Portable Network Graphics olarak bilinmektedir. PNG, GIF’e açık bir alternatif olarak geliştirilmiştir. PNG formatı LZW sıkıştırma algoritmalarını kullanarak özellikle internet üzerinde paylaşılan görseller adı altında harika özellikler ve avantajlar sunmaktadır.

Birden çok özellik barından PNG, şeffaflığı destekliyor ve bu onun için büyük avantaj sağlıyor. PNG formatı, 8 bit renk desteği sağlamaktadır ve 24 bit renkte sağlayabiliyor. Herhangi bir kaybı olmayan PNG resim formatı görsellerin boyutunu küçültürken kalitelerinde herhangi bir eksilme gözükmüyor. Bazı eski internet tarayıcıların tarafından desteklenmemesi PNG resim formatına bir dezavantaj olsa da PNG resim formatı son derece güçlüdür.

PNG resim formatı hareketli resimleri desteklememektedir. PNG tabanlı MNG ve  APNG formatları ile hareketli resimleri desteklenmemektedir, fakat bu ikili küçük formatlar halinde kullanılabilir.

Bir Resmi PNG Formatı Yapmak

Herhangi bir fotoğrafı PNG resim formatına dönüştürmek oldukça kolay bir işlemdir. Sizlere PNG resim formatına dönüştürme hakkında bilgi vereceğim.

Bir resimi PNG olarak yapmak istiyorsanız o resime gelip sağ tıklayıp düzenle seçeneğine bastıktan sonra köşe tarafta bulunan mavi butona tıklayıp farklı kaydet seçeneğine basabiliriz. Ardından resim formatlarından PNG resim formatını seçmeniz gerekmektedir. PNG resim formatını seçtikten sonra bilgisayarınızda kaydedeceğiniz yeri belirlemeniz yeterli olabilir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *