Gmail Adresi Nasıl Alınır? (Resimli Anlatım)
21 Tem, 2019 18:18 tarihinde eklendi

Gmail Adresi Nasıl Alınır? (Resimli Anlatım)

Gmail Adresi Nasıl Alınır? (Resimli Anlatım)

Mail adresimize giriş yapmak için öncelikle mail adresi alma gmail işlemini yapmak zorundayız. İlk önce https://accounts.google.com/signup adresine giriş yapıyoruz. Bu adrese giriş yaptıktan sonra kutucukların üstünde görülen ‘Ad, Soyad, Kullanıcı adı, Şifre, Onayla’ gibi yazılar göreceksiniz.

İlk adınızı ardından soyadınızı yazdıktan sonra alt tarafta bulunan kullanıcı adınız ise sizin seçeceğiniz kullanıcı adınız ile mail adresi açma gmail hesabınız olacaktır. Mail adresi al gmail işleminde bazı kullanıcı isimleri kullanılmaktadır o yüzden özgün bir kullanıcı adı almak zorundasınızdır.

Ardından şifrenizi 2 defa yazdıktan sonra ileri butonuna basıyoruz. İleri butonuna bastıktan sonra bizlerden isteğe bağlı olarak telefon numaramızı istiyor ardından telefon numaramızı yazdıktan sonra alt tarafta ‘Kurtarma e-posta adresi(isteğe bağlı)’ tarzında kutucuk üstünde bir yazı göreceksiniz. Eğer daha önce bir e-posta adresi aldıysanız o e-posta adresini girebilirsiniz veya yakın bir arkadaşınız, aile bireyi olur bir e-posta adresi giriyorsunuz.

Çünkü ilerleyen zamanlarda gerek güvenlik açısından gerekte şifrenizi unuttuğunuz zaman yazdığını e-posta adresi ile hesabınıza tekrardan kavuşabilirsiniz. Hemen alt tarafta ise doğum tarihiniz gözükmektedir.

‘Gün, Ay, Yıl’ olarak girişlerinizi sağlayınız. Hemen alt tarafta cinsiyetiniz ne ise o seçeneği işaretleyin. Hemen ardından telefon numaranızı doğrulamak için sizlerden bir kod isteyeceklerdir. O kodu gönderdiğinde telefonunuza gelen şifreyi kutucuk içerisine giriyoruz ve işlem tamamlanıyor. Mail adresi alma gmail işlemimiz böylelikle tamamlanıyor.

Mail alma gmail işlemimiz bittikten sonra giriş yapmak için alt taraftaki bilgiye göz atın.

MAİL ADRESİMİZE GİRİŞ YAPMAK

Mail giriş google için ise https://mail.google.com/mail adresine tıklıyoruz. Kullanıcı adımız ile aldığımız gmail adresimizi üst kutucuğa yazıyoruz. Mail giriş gmail şifremizi ise alt kutucuğa yazıyoruz.

Mail gmail giriş şifremizi girdikten sonra ileri giriş butonuna basıyoruz ve ardından giriş sağlanıyor. Mail gmail aç işlemini yaptıktan sonra gmail karşımıza çıkıyoruz. Mail giriş gmail işlemini tamamladıktan sonra mail içerisinde olan bazı bilgileri yazacağım.

E-Posta Gmail Gelen Kutusu:

E-posta mail giriş google adresimize giriş sağladıktan sonra mail adresimize gelen mailler bir çatı altında toplanır. O da ‘Gelen Kutusu’ kutucuğu adı altında toplanmaktadır. Gerek sosyal medya, bankalar, reklamlar vs. tarzından gelen mailler ‘Gelen Kutusu’ kutucuğu adı altında toplanmaktadır.

Yıldızlı E-Postalar:

Gelen e-posta maillerimizi okuduktan sonra eğer önemli ve bizler hakkında bahsediyor ya da daha farklı sizler için önemli sayılacak bir durum var ise mailde bu maili yıldızlayıp ‘Yıldızlı’ kategorisine toplanmaktadır ve daha sonra okuyabilirsiniz.

Erteleme Kutucuğu:

Erteleme kutusu ise bizlere gelen mailleri ertele kutucuğuna bastığımız zaman ‘Ertele’ kategorisine gönderir ve ertelediğimiz mailler bu kategoride toplanmaktadır.

Önemli E-Posta Öğeleri:

İsminden de anlışalacağı gibi gelen mail e-postalarınız önemli bir posta olarak gördüklerimizi önemli olarak işaretledikten sonra önemli e-posta mail kutucuğunu düşmektedir daha sonra geriye dönüp bunları tekrar okuyabiliriz.

Gönderilmiş E-Mailler:

Bir adrese(işletme,internet adresi) e-mail posta gönderdiğimiz zaman ‘Gönderilmiş E-Mailler’ kutucuğuna düşer ve daha sonra bunlara tekrardan göz atabiliriz.

Taslak Kutucuğu:

Bir adrese mail gönderirken veya gönderdiğimiz halde o mail iletilmediyse eğer ‘Taslak’ kutucuğuna düşer ve daha sonradan düzenleyebilir veya tekrardan gönderebiliriz.

Farklı Çeşitlerdeki Kategoriler:

Bize özel olarak ayrılan bazı kategoriler için yaratılmış kategori oluşturma seçenekleri vardır. Örneğin; ‘Okul’ diye bir kategori açarak okuldan gelen mailleri bu kutucuk altında toplayabilir ve daha kolay bir şekilde okuma yapabiliriz.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *