Google Plus
Google Plus 28 Haziran 2011 yılında davetiye sistemini kullanarak kullanılmaya başlamış, daha sonra 20 Eylül 2011 tarihinden itibaren 18 yaşını geçmiş tüm insanlar için kullanılmaya başlanmış bir paylaşım platformudur. 40’dan fazla dile kullanabilirlik sağlayan Google Plus 2012 yılında 500 milyon kullanıcıyı geçmiştir. Daha çok ticari amaçlar için kullanılmıştır. Birçok hizmeti ile zamanında alanında öncü olan bu platform 2 Nisan 2019 tarihinde, kullanıcılarının etkilendiği bir güvenlik açığı nedeni ile bireysel kullanıma kapatılmıştır. Güvenlik açığından yaklaşık 52 milyon kullanıcı etkilenmiştir. Peki Google Plus hizmetleri nelerdir?
Akış: Metin, video veya fotoğrafların bulunduğu ana ekrandır.
Çevreler: Sürükle-bırak yöntemiyle çalışan, farklı grupları tek bir ortak alanda toplayan hizmettir. Ayrıca filtreleme özelliği ile kullanıcılar kendini sınırlandırabilir. Böylece farklı sektördeki kullanıcıları tek çatı altında toplayıp incelemek mümkün olur.
Sohbet: Android, SMS ve iPhone destekleyen cihazlarda metin mesajı ile iletişimi kolaylaştıran hizmettir.
Video Sohbet: Birden fazla kullanıcının bir sohbet odası oluşturup aynı anda 3G hızıyla birbirleri ile görüntülü konuşmasını sağlar. Alanında ilk defa yapılmış bu özellik diğer sosyal medya platformlarının da çok dikkatini çekmiştir. İlk görüntülü sohbet 21 Eylül 2011 tarihinde yapılmıştır.
Hızlı Yükleme: Google Plus uygulaması yüklü tüm mobil cihazlarda çalışan bu hizmet, çekilen fotoğrafların hesaba otomatik yüklenmesini sağlar.
Oyunlar: Bir çok oyun ile vakit geçirmenizi sağlar.
+1: +1 düğmeleri seçtiğiniz sayfaların Google ‘de listelenmesini ve kullanıcılara öneri olarak sağlanır. Aynı sosyal medyada ki beğen-kalp at sistemi gibidir.
Sayfalar: İlk başta sadece gerçek adınız ile kullanabildiğiniz bu özellik bir süre sonra sayfalar özelliği ile kurumları da dahil etmiştir.
Etkinlikler: Çevrenizdeki kullanıcılar ile beraber etkinlik yapabilmeniz için düzenlenmiştir.
Yerel: Bulunduğunuz konumda ki restoran, otel gibi sonuçları gösteren yerdir.
Fotoğraflar: Yüklediğiniz fotoğrafları başka insanlarla da paylaşabilir, onların da görmesini sağlayabilirsiniz.
Bunun gibi özellikler ve hizmetler için kullanılan Google Plus artık şirketlerin, kurumların daha çok kullandığı bir yerdir. Şirketler özellikle marka sayfası oluşturup, reklam yapmaktadır. Google reklamları ile ürünlerini, isimlerini çok daha geniş kitlelere duyurmaktadırlar. Biliyorsunuz ki birçok web sitesinde Google reklamları bulunuyor. Şimdi sizlere Google Plus Marka sayfası oluşturmaadımlarını anlatacağız.
Google Plus Marka Sayfası Oluşturma
Öncelikle marka hesabı ile kişisel hesap farkını anlatalım. Kendi Google Hesaplarınızı kullanarak bir Marka Hesabı’nı birden fazla insanla birlikte yönetebilirsiniz. Tüm kullanıcılar aynı kullanıcı adı, şifre ile bağlanabilir. Hesabınızın birden çok sahibi ve yöneticisi olabilir. Bu yetkileri marka sayfasını oluşturan kişi belirler. Peki marka hesabı ne işinize yarayacak?
Marka hesabı YouTube, gmail gibi bazı hizmetleri daha profesyonel kullanmak için gereklidir. Çünkü iletişime geçmek istediğiniz şirketler, sponsorlar sizin gerçek olduğunuzu ve ciddiyetinizi anlamak isterler. Aynı şekilde size de gelen mesajlar bir marka hesabından ise işi daha ciddi yaparsınız. Şimdi marka hesabı nasıl oluşturulur, marka hesapları nasıl görüntülenir gibi sorularınızı cevaplayalım.
Google Marka Hesabı Oluşturma
Öncelikle Google hesabınıza giriş yapın.
- Şu bağlantı ile https://plus.google.com/brand “Google sayfası oluşturun” tıklayın.
- Marka hesap adınızı girin ve oluştur yazısına tıklayın.
- Son olarak etkinleştir yazısına tıklayıp Google Marka hesabınızı kullanabilirsiniz.
Google Marka Hesaplarınızı görme
- Bilgisayarınızda Chrome veya herhangi gibi bir web tarayıcısı açın.
- Şu bağlantı ile https://myaccount.google.com/brandaccounts hesaplarınızı görün
- “Marka Hesaplarınız” bölümünün altında bir hesap seçin.
Son olarak Google Marka hesabınızı kullanırken herhangi bir sorun yaşamamanız için birkaç hatırlatma yapacağız.
- Bir Google Benim İşletmem girişini silerseniz, kurduğunuz Marka Hesaplarını da silersiniz. Ana Google hesabınızı silmeyin. Silecekseniz de yöneticiliği başka bir hesaba verin.
- Hesap Bilgilerini düzenle diyerek marka hesabınızı özelleştirip, değişiklik yapabilirsiniz.
- E-posta ayarlarınızı değiştirmeyi unutmayın.
- Hesabınız gerçekten resmi bir kurum veya özel bir şirkete ait ise paylaştığınız hizmetlere dikkat edin.
- İnsanlara gereksiz veya spam mailleri atmayın. Yoksa şikâyet edildiğiniz takdirde hesabınız kalıcı olarak uzaklaştırılacaktır.
- Telefon numaranızı kaydedin. Olası bir hesap çalınma veya şifrenizi unutma gibi bir sorun ile karşılaşırsanız, bunu ilk yol olan telefon numarası ile kurtar seçeneği ile gerçekleştirebilirsiniz.
Bir Cevap Yaz