Beyin Fırtınası ve İçerik Yönetimi
18 Kas, 2018 9:46 tarihinde eklendi

Beyin Fırtınası ve İçerik Yönetimi

Beyin Fırtınası ve İçerik Yönetimi

İçerik yönetimi yapanların her zaman merak uyandırıcı ve ilgi çekecek bir içerik bulması gerekliliği bu işin en zor kısımlarından biridir. Bu yüzden kendilerine sordukları soruların başında “okuyucunun düşüncelerine nasıl hakim olabilirim?” geliyor. Dolayısıyla içerik yöneticileri,  markaların daha önce kullanmadığı ve her zaman trendlerin bir adım önünde fikirler, kavramlar üretmelidirler.

Yapılması yazıldığı kadar kolay olmayan bu durum, beynin sınırlarını zaman zaman zorlayabiliyor. İlham alınabilecek ve yeni içerik üretimine kılavuzluk edebilecek birkaç kaynak ile yardımcı olmaya çalışacağım.

Uzun bir blog yazısı, kaynak olabilecek bir makale, infografik ya da video iyi bir beyin fırtınası ortamı oluşturabilir. Yeni fikir ve trendlerin bulunmasına yardımcı olabileceği gibi, yeni konular ve eğilimlerinde de ortaya çıkmasına neden olabilir.

Birkaç beyin fırtınası içeriği ve tekniğinin temel kurallarından bahsedelim;

  • Serbest düşünmeye teşvik edilmeli
  • Eleştri ve reddetmek yasaklanmalı
  • Süreç hareketli tutulmalı
  • En derinlerdeki düşüncelere doğru gidilmeli

Yol Haritası

Büyük bir yazı alanı üzerinde hızlıca not alınabilecek yer oluşturulmalı, diğer düşüncelerle bağlantı sağlayabilecek renk kodları ile grafik ve daireler kullanılmalıdır. Böylece fikirler ilişkilendirilebilecek ve  görüntü daha basit hale gelebilecek.

  • Boş bir alana fikir ya da konuyu büyük harflerle yazın.
  • Ana fikirle alakalı olan kelimeleri belirli sırayla eklemeye başlayın.
  • Fikirlerin tükendiği noktada sorular sormaya başlayın. “ne?, nerede?, nasıl?” gibi kendiliğinden oluşacak yeni düşünceleriniz ortaya çıkacaktır.
  • Başlık ve sözcüklerin renklerle yaptığınız kodların arasındaki boşlukları doldurun ve ortaya çıkan desen dikkatlice bakın.
  • Daha verimli olmak için fikir odaklı gruplardan yararlanın.

 Beyin Okuma-Yazma

Bir grup içerisindeki homojen katılımcılar için alternatif yöntem, düşüncelerin açığa çıkmasını teşvik etmek dolayısıyla beyni okumak ve not etmektir. Birçok fikir üretmek için tasarlanmış 6-3-5 yöntemidir. 6 kişilik gruplar 5 dakikada 3 fikir bulması üzerine kuruludur.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *