Hepimizin bildiği gibi Google Mail dünyamızda yaygın olarak kullanılan bir iletişim aracıdır. Şirketlerde, satın alma – verme, reklamlar ve daha bir çok alan için kullanılan Google Mail içerisinde sizlere oturum aç Gmail ile ilgili bilgiler verip sizlere öğreteceğim. Aynı zamanda oturum açma sorunu Gmail tarzında sorularınızı da yanıtlayacağım.
İlk önce oturum aç Google hesabı açmamız gerekiyor. Kendimize bir mail adresi almamız gerekiyor.
İlk önce https://accounts.google.com/signup adresine giriş yapıyoruz.
Ardından adrese giriş sağladıktan sonra karşımıza çıkan kutularda görülen ‘ Ad, Soyad, Kullanıcı adı, Şifre, Onayla’ tarzında yazılar karşımıza çıkacaktır.
Öncelikle adımızı ve soyadımızı yazdıktan sonra ardından hemen alt kısımda bulunan kullanıcı adımız yani oturum aç Google hesabımızı kullanacağımız bir kullanıcı adı belirlemek gerekli.
Onun ise hemen altında doğum tarihinizi sormaktadır ve doğum tarihinizi doğru bir şekilde giriş sağlayacaksanız. ‘Gün, Ay, Yıl’ şeklinde oluşturulan kutucukları dolduracaksınız. Onun altında ise cinsiyetimizi seçip tamamlıyoruz.
Oturum aç Google hesabımızı oluştururken bizlerden bir de telefon numarası istenmektedir. Telefon numarasına giriş sağladıktan sonra bizlere doğrulama kodu gelecektir. Doğrulama kodunu girdikten sonra oturum aç Google hesabı hazır hale gelmektedir ve rahatlıkla artık oturum aç Google hesabımız kullanılmaya hazırdır.
Oturum Aç Mail
Oturum açma sorunu Gmail ile oturum aç mail sorunlarınızı burada sizlere göstereceğimiz. Adımları tek tek inceleyiniz lütfen.
Oturum aç mail adresimize giriş sağlamak için öncelikle https://mail.google.com/mail adresine gidiyoruz. Hemen üst tarafta anlattığım kullanıcı adımız ve şifremiz ile birlikte oturum aç Google hesabımıza giriş sağlıyoruz. Karşımıza Gmail hesabı çıkıyor. Oturum aç gelen kutusuna bak yapabilir veya başka şekilde mail gönderebilirsiniz. Bunları da sizlere alt tarafta anlatacağım.
Oturum Aç Gelen Kutusu
Oturum aç gelen kutusu ise bizlere kullanıcı adımıza gönderilmiş e-posta gmaillerdir.
Bize gelen postalara burada bakabiliriz. Bizlere gönderilen e-posta mailler burada toplanır ve bizlerde burada okuruz. Böylelikle oturum aç mailleri görebiliriz. Gereksiz e-posta mailleri gördüğümüz zaman ise onları silebiliriz veya önemli gördüklerimizi yıldızlayabilir veya daha sonra tekrar gelmesini istiyorsanız onları eş zamanlı olarak düzenleyip tekrar istediğimiz saatte hatırlatma olarak bizlere geri gelebilir. Onları da sizlere aşağıda anlatacağım.
Yıldızlanan E-Postalar: Bizlerin oturum aç gelen kutusuna gelen maillerimizi okuduktan sonra önemli gördüklerimizi yıldızlarız ve yıldızladıklarımızı bir yerde görür ve onları başka zaman yine kolaylıkla okuyup bulabiliriz. Sizlere gelen maillerinizi önemli gördüklerinizi kesinlikle yıldızlayıp ‘Yıldızlı’ kategorisine gönderebilirsiniz.
Ertelenen Postalar: Ertelenen postalar ise bize gelen mailleri okuduktan sonra ‘Ertele’ kutucuğuna basarız ve istediğimiz zaman bizlere hatırlatması için tekrar gönderir ve onları tekrardan okuruz.
Önemli E-Postalar:
Okuduğumuz gibi önemli e-postalar. ‘Yıldızlı’ kategorisi ile aynıdır fakat daha değişik şekilde tanımlanır. Bizlere gelen postaları okuduktan sonra çok önemli değil ama lazım olabilir gibi düşündüğümüz mailleri önemli posta mail kutucuğuna gönderebiliriz.
Gönderilen E-Postalar:
Bize gelen e-postalar gibi bizde başka kişilere veya kurumlara posta gönderebiliriz. O kişinin veya kurumun e-posta kullanıcı adı ile birlikte başlığı oluşturup istediğimiz birşey gönderebiliriz. Gönderdiğimiz postalar ise ‘Gönderilmiş E-Mailler’ çatısı altında toplanır ve bunlara daha sonra göz atabiliriz.
Taslak:
Adından da anlaşılacağı üzere taslak olan mailler bu kategori adı altında toplanmaktadır. Bir kuruma veya kişiye mail gönderirken yarım kalmış mailleri daha sonra devam edebilmemiz için ‘Taslak’ kutucuğuna göndermektedir.
Kendimize Özel Kategoriler:
Bize gelen farklı mailleri ayırabilmek için kendimiz düzenleyeceğimiz bir kategori oluşturabiliriz. Mesela ‘Spor’ yazdığımız zaman bize gelen spor ile ilgili mailleri ‘Spor’ kategorisine gönderiririz ve okumamız daha kolay olur.
Bir Cevap Yaz