SEO’nun Yeni Yüzü: İçerik Pazarlaması
14 Kas, 2018 11:03 tarihinde eklendi

SEO’nun Yeni Yüzü: İçerik Pazarlaması

SEO’nun Yeni Yüzü: İçerik Pazarlaması

Yıllarca SEO kavramından ya haberimiz yoktu ya da o kadar gizemli ve ulaşılmaz geliyordu ki gözümüzde büyüttükçe büyütüyorduk. Her kafadan bir sesin çıktığı dönemlerdi onlar. Kaynak araştırması yapmaya çalıştığımızda birbiriyle çelişen onlarca bilgiye rastlıyor, hangisinin doğru ya da yanlış olduğunu bulmak için de deneme yanılma yöntemini uyguluyorduk.

Google aramalarında ilk sırada çıkmanın önemi arttıkça, SEO kavramı da bir web sitesi için asla küçümsenmeyecek kadar önemli bir hale geldi. Tabi büyük bir “sır” olarak görülen Google algoritması yavaştan internet tüccarları tarafından çözülmeye başlanmış ve Google aramalarında “ilk sırada çıkma vaatleri verilmeye başlanmıştı.

O dönemler içerik, insanlar için değil de arama motorları için üretilir hale gelmişti. Kaliteli arama sonuçları zarar gören Google’da çareyi algoritmasını neredeyse kökünden değiştiren Panda ve Penguen güncellemelerini çıkarmakta buldu. Bu güncellemeler, o zamana kadar bilinen SEO çalışmalarına son vererek sadece “kaliteli içeriğin ve sosyal paylaşımların” önemli olduğu bir online dünyanın oluşturulmasını sağlayacaktı.

SEO’nun evrimleşmesi yeni pazarlama yöntemleri de ortaya çıkmaya başladı. Önceden arama motorları için üretilen içerikler artık insanlar için üretilmeye başlandı. Bunun sonucunda da “İçerik Pazarlaması” denilen kavram ortaya çıkmış bulundu.

Bugün birçok sitenin trafiği, sosyal ağlardaki paylaşımlardan ve de Google aramalarından oluşmakta. Her ay 100 milyar arama yapılan Google’dan gelecek olan trafiği göz ardı etmek pek de akıllıca sayılmaz.

İçerik Pazarlamasına Göre SEO’nun Yeni Kuralları

İnternetin bu denli gelişmesi ve hayatımızda yer edinmesi, kullanıcı deneyiminin en önemli değerlerden biri olmasını sağladı. Bunun sonucunda banner reklamları önemini yitirirken kişisel deneyimleri kullanıcılar ile paylaşan niş bloglardaki içerikler altın değerini taşımaya başladı.

İşte burası içerik pazarlamasının büyük bir değer halini aldığı noktadır. Bir ürün hakkında yapılmış kötü bir yorum, sosyal medya ağlarında paylaşılarak diğer kullanıcıların satın alma davranışlarını tamamen değiştirmektedir. Bu sebepten dolayı içerik pazarlaması birçok markanın yeni mecrası halini alma gücüne kavuşabilir.

Peki iyi bir içerik pazarlamasına göre SEO’nun yeni kuralları nelerdir?

  • İnsanların paylaşabileceği kalitede içerik üretmeye çalışın.
  • İyi bir anahtar kelimesi seçmek çok önemlidir. Anahtar kelimelerinizi seçmek için araştırmalar yapın. İnsanların sizin konunuza ulaşmak için yapacağı aramaları tahmin etmeye çalışın.
  • Tüm içeriğinizi tek bir domain altında toplamaya çalışın.
  • Nedenlerinizi paylaşabileceğiniz bir duruşunuz olsun. İnsanlar ne yaptığınızla değil, neden yaptığınızla ilgilenir.
  • Kendi ana fikrinizden kopmayın. Bir teknoloji markasıysanız hayvan hakları hakkında yazlar yayınlamayın.
  • Okuyucularınızı kandırmaya çalışmayın. İnternetteki tek site sizinki değil. Güvenleri zedelerseniz tekrar kazanmanız çok uzun sürebilir.
  • Blogunuza, yetkin bilgiye sahip misafir yazarlar davet edin. Bu durum okurlarınıza güvenilir olduğunuz mesajını verecektir.
  • Sitenize içerik girerken ve SEO yaparken robot gibi olmaktan kaçının. Bu işi ticaret için yapıyormuşsunuz hissiyatı uyandırmayın.
  • Yazdığınız yazı ile ilgili sitelere gerektiğinde link çıkışı yapmaktan kaçınmayın. Bu durum sizin bu işi para kazanmak adına yapmadığınız hissiyatı uyandıracaktır. Tabi ki bu durumu fazla da abartmayın.
  • Title ve Description alanlarınızda merak uyandıracak ve insanları tıklamaya yöneltecek metinler kullanın. Başlık gerçekten çok ama çok önemlidir.
  • SEO uygulamasını iyi bir şekilde yapmanın anahtarının, faydalı bilgi içeren, paylaşılmaya değer ve çözüm üreten bir içerik olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

İçerik pazarlaması, geleceğin en önemli pazarlama mecralarından biri olacak. Bu yüzden ilgili olduğunuz alanda güven oluşturan bir bloga sahip olmak geleceğe yapılacak en güzel yatırımlarından biri olacaktır.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *