Webmasterı olmak istiyorsanız eğer birçok programlama dili bilmeniz gerekiyor bunun için biraz bilgiye sahip olmanız şarttır. Yani kolaydan zora doğru gidilmelidir. Zordan başlayan bazı kullanıcılar anlayamadığı için heveslerinden vazgeçebiliyorlar. Bunun için mutlaka ön bilgi edinmenizi tavsiye ediyoruz. Şimdi webmaster kodlama dillerini sıralama ile anlatalım;
HTML : İngilizcesi Hypertext Markup Language olan ve en çok kullanılan kodlama dilini web tarayıcıları okur, yorumlar ve görsel hale dönüştürürler, dolayısıyla aynı HTML kodunun farklı tarayıcılarda farklı sonuç vermesi olasıdır. Yeni başlayacaklar için ilk öğrenilmesi gereken programlama dilidir. Birçok programlama dili de bu programın içerisine yazılmaktadır. Bu programlama dili çok basit bir yapıdan oluşmaktadır. Açma ve kapama işlemi ile gerçekleştirilir ve sunulmak istenen bilgide bu işlemin arasına yazılır.
CSS : İngilizcesi Cascading Style Sheets olan bu dil aslında HTML dilinin yetmediği kısımlar için çıkartılmıştır. Daha çok görsellik açısından sunulan bir dildir. Bir Web sayfası içerisinde birbiriyle uyumlu birkaç renk ve birkaç yazı tip kullanılır ve bunları her sayfada ayrı ayrı tekrar belirtmek yerine CSS yardımıyla bir sefer tanımlayıp bütün Web sayfalarında ortak olarak kullanılabilir. Böylece sayfaların hafızadaki boyutu epey küçüldüğü gibi güncelleme yapmak da kolaylaşır. HTML dilinden biraz daha fazla imkan sunmaktadır ve webmaster olmak isteyenlerin öğrenmesi gereken ikinci bir programlama dilidir.
PHP : Açık kaynaklı bir script dili olarak geçmektedir. Bu dil sayesinde neredeyse istenilen her şeyi yapmak mümkün diyebiliriz ve CSS dilinden sonra takip edilmesi gereken bir programlama dilidir. PHP kodları PHP işleme modülü bulunan bir web sunucusu tarafından yorumlanır ve çıktı olarak web sayfası üretilir. Bu kodlar veriyi işlemek üzere harici bir dosyaya kaydedilerek çağırılabildiği gibi doğrudan HTML kodunun içine de gömülebilir. Bunlar gibi bir çok dil mevcuttur ve her öğrenilen dil geliştirilmelidir.
Bir Cevap Yaz