Google Arama Moturu ve Pagerank Sistemi
15 Eyl, 2019 14:24 tarihinde eklendi

Google Arama Moturu ve Pagerank Sistemi

Google Arama Moturu ve Pagerank Sistemi

Öncelikle Pagerank sistemini sizlere ne demek olduğunu açıklayalım.

Pagerank Sistemi: Pagerank aslında bir Google tarafından üretilen bir teknolojidir. Esas adı ise; ‘Google Pagerank’ tır ancak çoğunluk ile sadece PageRank veya bazen Pr olarak bilinmektedir. Google’ın geliştirdiği bu sistem sayesinde web siteleri arasında 10 ila 0 arasında bir puanlar verir. Pr puanı 10 olan bir web sitenin başarısı yüksek ve zirvede olduğunu söyleyebiliriz. En düşük puan Pr0 ve en büyük puan ise Pr10’dur. PageRank puanın yüksek olması demek arama moturunda üst sıralarda yer alması demektir. Mesela siteniz sağlık ile ilgili bir site ve Google’a arama motoruna sağlık terimlerinden birini yazdığımızda sizin siteniz en üst sıralarda çıkıyor ise PageRank puanınızın yüksek olduğunu belirtilerinden biridir.

Pagerank Puanı Nasıl Yükselir?

PageRank puanını etkileyen bir çok etken vardır, bunların en başında ise Backlink geliyor. Yani diğer sitelerin sizin sitelere verdiği başka bir linklerdir. Pagerank puanı yüksek sitelerin sizlere link olarak vermesi ve Backlink veren sitenin sizin sitenizin içeriği ile ilgili olması ve ilişkisi açısından başlıca etmenlerdendir.

Pagerank Puanını Etkileyen Diğer Etkenler:

Sitenizin yaşı oldukça önemlidir. Siteniz ne kadar eski ve düzgün günlük girişleri yapılıyor ise puanınız bi o kadar yüksek olur.

Bir sitenin pagerank puanının yüksek olması için en önemli unsurlarından birisi ise özgün içerik girişleridir. Yani girdiğiniz yazıların sadece size ait olması gerekiyor. Başka sitelerden kopyala – yapıştır yaparsanız Google hem sizi cezalandırır hem de sizlerin PageRank puanını oldukça düşürür. Kopyala – yapıştır yaptığınız takdirde Google arama motorunda insanların aradığı terimlerin aynı içerik ile dolu sonuçlar alması ve sizlerin siteye girmek için bir neden olmamasıdır.

Diğer bir unsurlardan birisi ise spam ve kötü amaçlı kod yazılımlarıdır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıları zor durumda bırakan spam içerikleri, kötü amaçlı kullanılmış JavaScript kodları, kırık bağlantılar ve google tarafından puan düşürülmeye sebep olan nedenler arasında olur.

Ayrıca diğer bir unsurlardan birisi ise sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitenizde geçirdiği zamanda önemlidir. Sitenizi ziyaret eden bir kullanıcı ne kadar sitenizde duruyor? Buda önemli bir unsurdur.

Bir diğer önemli unsurlardan birisi ise sitenizi ziyaret eden kullanıcılar bir daha sitenizi ziyaret ediyor mu? Sadece bir defa girip bir daha girmiyorlar mı yoksa tekrar sitenizi ziyaret ediyor mu? Google PageRank puanını etkileyen unsurlardan birisidir.

Google PageRank sistemini etkileyen diğer bir unsurlardan ise sitenize güncel içerik girip girmemenizdir. Google sitenizi belirli bir aralıklar ile sitenizi incelemeye gelir ve yeni bir içerik girişi oldu ise o içeriği indeksler ya da her girdiğinde aynı içerikler var ise hiç bir güncelleme olmuyor ise sitenizde çok daha uzun aralıklar ile ziyaret eder ve sitenizin Google PageRank puanınız düşer.

Girdiğiniz makaleler veya yazıların Seo ile uyumluluğu olması. Seo (Search Engine Optimization) hem Google arama moturunun sıralaması hemde Google PageRank puanı için en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Girdiğiniz makaleler veya içeriklerin Seo ile uyumluluğu kontrol edilip Google PageRank puanınız ona göre ölçülmektedir.

Oluşturduğunuz web sitesine girdiğiniz linklerin kırık veya hatalı olup olmadığı Google tarafından kontrol ediliyor ve Google PageRank puanınızı etkileyen unsurlardan birisidir.

Sitenizin hızlılığı ve yavaşlığı da Google PageRank puan sisteminde değerlendirmektedir. Mesela Google arama motorunda bir ziyaretçi sitenize giriş sağlamak istiyor ve sitenizin açılış süresi, site içerisinde gezinirken başka kategorilere tıkladığında  sayfa içerisinde gezintinin kolay olmasıda Google PageRank puanını etkileyen unsurlardan birisidir.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Doldurulması zorunlu alanlar işaretlendi *